Mąka sojowa BIO

FODER BIO-TECH zapewnia najwyższe standardy jakości produkowanych pasz ekologicznych. Dbamy z najwyższą starannością o identyfikację produktu oraz najwyższą jakość na każdym etapie łańcucha wartości.

Do produkcji mąki sojowej BIO używamy makuch sojowy BIO wyprodukowany w zakładzie produkcyjnym FODER BIO-TECH. Używamy wyłącznie certyfikowanych nasion soi BIO pochodzących przede wszystkim z upraw ekologicznych w Polsce. Przerabiamy również ziarna pochodzące ze Słowacji, Czech i Rumunii.

Mąka sojowa BIO produkowana zakładzie produkcyjnym FODER BIO-TECH uzyskiwana jest w wyniku silnego rozdrobnienia makucha sojowego BIO lub rozdrobnienia ziaren soi BIO. Mąka sojowa BIO zawiera dużą ilość białka, które może zastąpić białko zwierzęce. Mąka sojowa jest całkowicie bezglutenowa i niemal pozbawiona skrobi, posiada niski indeks glikemiczny i jest niskokaloryczna.

Posiada bardzo wysoką przyswajalność produktu (95%). Używana jest przede wszystkim do preparatów mlekozastępczych dla zwierząt pochodzących z hodowli ekologicznych.

Parametry:

Zawartość białka ogólnego: min 44%
Tłuszcz surowy: max 5%
Wilgotność: max 10%
Granulacja: 40-200 mikronów

Produkt wolny od GMO

Produkt dostępny w workach 25 kg lub w big-bagach.

W/w materiał paszowy jest produktem ekologicznym w rozumieniu Rozporządzenia UE nr 834/2007.

Mąka lniana BIO

FODER BIO-TECH zapewnia najwyższe standardy jakości produkowanych pasz ekologicznych. Dbamy z najwyższą starannością o identyfikację produktu oraz najwyższą jakość na każdym etapie łańcucha wartości.

Do produkcji mąki lnianej BIO używany makucha lnianego BIO produkowanego w zakładzie produkcyjnym FODER BIO-TECH. Używamy wyłącznie certyfikowanych nasion lnu BIO pochodzących przede wszystkim z upraw ekologicznych w Polsce. Przerabiamy również ziarna pochodzące ze Słowacji, Czech oraz z Rosji i Kazachstanu.

Mąka lniana BIO przeznaczona na cele paszowe posiada właściwości dietetyczne i łagodzące, szczególnie polecana jest dla młodych zwierząt w celu łagodzenia kłopotów żołądkowych. Korzystnie wpływa na połysk sierści zwierząt. Posiada bardzo wysoką przyswajalność produktu (95%). Używana jest przede wszystkim do preparatów mlekozastępczych dla zwierząt pochodzących z hodowli BIO.

Parametry:

Zawartość białka ogólnego: min 32%
Tłuszcz surowy: 6-10%
Wilgotność: max 8%
Granulacja: 40-200 mikronów

Produkt wolny od GMO

Produkt dostępny  w workach 25 kg lub w big-bagach.

W/w materiał paszowy jest produktem ekologicznym w rozumieniu Rozporządzenia UE nr 834/2007.

Olej rzepakowy BIO

FODER BIO-TECH zapewnia najwyższe standardy jakości produkowanych pasz ekologicznych. Dbamy z najwyższą starannością o identyfikację produktu oraz najwyższą jakość na każdym etapie łańcucha wartości. Do tłoczenia oleju rzepakowego BIO używamy wyłącznie certyfikowanych nasion BIO pochodzących przede wszystkim z upraw ekologicznych w Polsce. Przerabiamy również ziarna pochodzące ze Słowacji, Czech oraz z Ukrainy.

Olej rzepakowy BIO produkowany w zakładzie produkcyjnym FODER BIO-TECH to najwyższej jakości produkt pozyskiwany z wysokiej jakości, certyfikowanych nasion rzepaku BIO. Olej tłoczony jest tradycyjnie za pomocą pras mechanicznych, a następnie filtrowany. Dzięki tym procesom olej rzepakowy uzyskuje odpowiednią naturalną czystość oraz charakterystyczny dla oleju rzepakowego smak i barwę.

Olej rzepakowy BIO surowy to produkt, który służy jako dodatek do produkcji pasz. Zawiera wiele cennych składników w tym nienasyconych kwasów tłuszczowych i przeciwutleniaczy. Korzyści ze stosowania pasz rzepakowych są ogromne, dlatego rolnicy coraz częściej decydują się na ich wykorzystanie w swoich gospodarstwach.

Aby zapewnić jak największą produktywność zwierząt i zachować odpowiedni bilans kaloryczny należy zadbać o dostarczenie im energii skoncentrowanej w pożywieniu. Olej rzepakowy BIO jest dodawany do mieszanek paszowych w celu ich natłuszczenia. Dodatek oleju rzepakowego w paszy sprawia, że pożywienie ma bardziej kleistą, łatwiejszą do przyswojenia konsystencję, a także lepszy smak. Dzięki dodaniu oleju rzepakowego BIO do paszy zmniejsza się również zapylenie w pomieszczeniach gospodarczych, ograniczając straty paszy i wdychanie pyłów przez zwierzęta i ludzi.

Parametry:

Liczba kwasowa: 1,5-2,5 mg KOH/g
Liczba nadtlenkowa: 3,4 mEq O2/kg
Popiół: 0,05-0,10%

W/w materiał paszowy jest produktem ekologicznym w rozumieniu Rozporządzenia UE nr 834/2007.

Olej lniany BIO

FODER BIO-TECH zapewnia najwyższe standardy jakości produkowanych pasz ekologicznych. Dbamy z najwyższą starannością o identyfikację produktu oraz najwyższą jakość na każdym etapie łańcucha wartości.

Do tłoczenia oleju lnianego BIO używamy wyłącznie certyfikowanych nasion lnu BIO pochodzących przede wszystkim z upraw ekologicznych w Polsce. Przerabiamy również ziarna pochodzące ze Słowacji, Czech oraz z Rosji i Kazachstanu.

Olej lniany BIO produkowany w zakładzie produkcyjnym FODER BIO-TECH to najwyższej jakości produkt pozyskiwany ze starannie dobranych, certyfikowanych i przebadanych nasion lnu BIO. Olej tłoczony jest tradycyjnie za pomocą pras mechanicznych, a następnie filtrowany. Dzięki tym procesom olej uzyskuje odpowiednią naturalną czystość, jasny kolor oraz charakterystyczny dla oleju lnianego smak i barwę.

Olej lniany jest bardzo cennym składnikiem w diecie zwierząt hodowlanych. Dodawany do pożywienia, poprawia wygląd skóry i sierści reguluje proces trawienia i przyrost masy ciała. Działa prozdrowotnie na układ pokarmowy oraz przeciwdziała wysychaniu i pęknięciom kopyt.

Produkt sprzedawany jest w cysternach i paletopojemnikach.

Parametry:

Liczba kwasowa: 1,5-2,5mg KOH/g
Liczba nadtlenkowa: 3,4mEq O2/kg
Popiół: 0,05-0,10%

W/w materiał paszowy jest produktem ekologicznym w rozumieniu Rozporządzenia UE nr 834/2007.

Olej sojowy BIO

FODER BIO-TECH zapewnia najwyższe standardy jakości produkowanych pasz ekologicznych. Dbamy z najwyższą starannością o identyfikację produktu oraz najwyższą jakość na każdym etapie łańcucha wartości.

Do tłoczenia oleju sojowego BIO używamy wyłącznie certyfikowanych nasion soi BIO pochodzących przede wszystkim z upraw ekologicznych w Polsce. Przerabiamy również ziarna pochodzące ze Słowacji, Czech i Rumunii.

Olej sojowy BIO w zakładzie produkcyjnym Foder BIO-TECH produkowany jest metodami naturalnymi. Ziarna soi poddawane są procesowi ekstruzji a następnie procesowi tłoczenia na prasach mechanicznych. Do produkcji nie używamy heksanu. Dzięki stosowanej technologii nasz olej jest w pełni naturalnym produktem.

Olej sojowy jest podstawowym składnikiem natłuszczającym paszę, wpływa to na poprawę jej wartości energetycznej i smakowitości. Natłuszczanie olejem sojowym skutkuje lepszymi przyrostami oraz niższym zużyciem mieszanki.

Parametry:

Liczba kwasowa: max 5mg KOH/g
Woda: max 0,25%
Tłuszcz: min 97,5%

W/w materiał paszowy jest produktem ekologicznym w rozumieniu Rozporządzenia UE nr 834/2007.

Makuch rzepakowy BIO

FODER BIO-TECH zapewnia najwyższe standardy jakości produkowanych pasz ekologicznych. Dbamy z najwyższą starannością o identyfikację produktu oraz najwyższą jakość na każdym etapie łańcucha wartości. Do produkcji makucha rzepakowego BIO używamy wyłącznie certyfikowanych nasion BIO pochodzących przede wszystkim z upraw ekologicznych w Polsce. Przerabiamy również ziarna pochodzące ze Słowacji, Czech oraz z Ukrainy.

Makuch rzepakowy BIO produkowany zakładzie produkcyjnym FODER BIO-TECH powstaje jako produkt tłoczenia oleju rzepakowego. Proces tłoczenia nasion rzepaku BIO odbywa się na prasoekstruderach. Nasiona poddawane są wysokiej temperaturze i ciśnieniu co gwarantuje czystość mikrobiologiczną produktu. Na żadnym etapie produkcji nie używamy związków chemicznych. Dzięki stosowanej technologii makuch rzepakowy BIO firmy Foder BIO-TECH jest w pełni naturalnym produktem.

Makuch rzepakowy BIO charakteryzuje dużą zawartością białka oraz stanowi dobrze przyswajalne źródło energii w postaci zawartego w nim oleju. Makuch rzepakowy BIO jest paszą wysokobiałkową. Dzięki dużej zawartości tłuszczu równomiernie rozłożonego jest źródłem energii, a także zawiera niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe potrzebne do prawidłowego wzrostu i rozwoju zwierząt.

Skład kwasów tłuszczowych występujących w makuchu rzepakowym zbliżony jest do składu w oleju rzepakowym, a zwarty w nim tłuszcz zachowuje wszystkie korzystne cechy tego oleju.

Parametry:

Zawartość białka ogólnego: min 32%
Tłuszcz surowy: 6-10%
Wilgotność: max 12%
Włókno: 9,5-12%

Produkt wolny od GMO

Nasz produkt dostępny jest w workach 25 kg., big-bagach oraz luzem.

W/w materiał paszowy jest produktem ekologicznym w rozumieniu Rozporządzenia UE nr 834/2007

Makuch lniany BIO

FODER BIO-TECH zapewnia najwyższe standardy jakości produkowanych pasz ekologicznych. Dbamy z najwyższą starannością o identyfikację produktu oraz najwyższą jakość na każdym etapie łańcucha wartości. Do produkcji makucha lnianego BIO używamy wyłącznie certyfikowanych nasion lnu BIO pochodzących przede wszystkim z upraw ekologicznych w Polsce. Przerabiamy również ziarna pochodzące ze Słowacji, Czech oraz z Rosji i Kazachstanu.

Makuch lniany produkowany zakładzie produkcyjnym FODER BIO-TECH powstaje jako produkt tłoczenia oleju lnianego. Proces tłoczenia nasion lnu odbywa się na prasoekstruderach. Len poddawany jest wysokiej temperaturze i ciśnieniu co gwarantuje czystość mikrobiologiczną produktu. Na żadnym etapie produkcji nie używamy związków chemicznych. Dzięki stosowanej technologii makuch lniany BIO, jest w pełni naturalnym produktem.

Makuch lniany BIO jest bardzo wartościowym dodatkiem do pasz. Wykazuje działanie prozdrowotne a dodatkowo jest bogaty w makro i mikroskładniki oraz posiada dużą zawartości białka, tłuszczu, nienasyconych kwasów tłuszczowych oraz śluzu powlekającego nasiona.

Makuch lniany BIO polecany jest dla wielu gatunków zwierząt hodowlanych a w szczególności dla bydła, koni rekreacyjnych i sportowych, królików i zwierząt futerkowych.

Parametry:

Zawartość białka ogólnego: min 32%
Tłuszcz surowy: 5-7%
Wilgotność: max 12%
Włókno: max 8%

Produkt wolny od GMO

Nasz produkt dostępny jest w workach 25 kg., big-bagach oraz luzem.

W/w materiał paszowy jest produktem ekologicznym w rozumieniu Rozporządzenia UE nr 834/2007

Soja ekstrudowana pełnotłusta BIO

FODER BIO-TECH zapewnia najwyższe standardy jakości produkowanych pasz ekologicznych. Dbamy z najwyższą starannością o identyfikację produktu oraz najwyższą jakość na każdym etapie łańcucha wartości. Do produkcji soi ekstrudowanej pełnotłustej BIO używamy wyłącznie certyfikowanych nasion soi BIO pochodzących przede wszystkim z upraw ekologicznych w Polsce. Przerabiamy również ziarna BIO pochodzące ze Słowacji, Czech i Rumuni.

Soja ekstrudowana pełnotłusta BIO jest doskonałym dodatkiem do pasz. Ziarna soi poddawane są procesowi ekstruzji, który polega na poddaniu surowca działaniu wysokiego ciśnienia i w temperaturze ok. 140 stopni w specjalnie do tego przystosowanych ekstruderach. Proces ekstruzji wpływa na podniesienie wartości pokarmowej, poprawia strawność białka, redukuje związki antyżywieniowe a także gwarantuje czystość mikrobiologiczną produktu. 

Parametry:

Zawartość białka ogólnego: min 32%
Tłuszcz surowy: min 16%
Wilgotność: max 12%
Aktywność ureazy: max 0,3%

Produkt wolny od GMO

Nasz produkt dostępny jest w big-bagach ok. 1 tona oraz luzem.

W/W Materiał paszowy nie jest produktem ekologicznym w rozumieniu Rozporządzenia UE nr 834/2007.

Makuch sojowy BIO

FODER BIO-TECH zapewnia najwyższe standardy jakości produkowanych pasz ekologicznych. Dbamy z najwyższą starannością o identyfikację produktu oraz najwyższą jakość na każdym etapie łańcucha wartości. Do produkcji makucha sojowego BIO używamy wyłącznie certyfikowanych nasion soi BIO pochodzących przede wszystkim z upraw ekologicznych w Polsce. Przerabiamy również ziarna pochodzące ze Słowacji, Czech i Rumuni.

Makuch sojowy BIO wytwarzany w zakładzie produkcyjnym FODER BIO-TECH stanowi podstawowy składnik do produkcji wielu rodzajów pasz BIO. Ziarno soi poddawane jest procesowi ekstruzji a następnie przy pomocy pras mechanicznie odbierany jest olej sojowy BIO. Produkcja odbywa się metodami tradycyjnymi. Na żadnym etapie produkcji nie używamy związków chemicznych. Dzięki stosowanej technologii makuch sojowy BIO jest w pełni naturalnym produktem. Cechuje się dużą przyswajalnością białka i bardzo dobrym składem aminokwasowym, stanowi najcenniejsze źródło białka roślinnego w żywieniu zwierząt. Jest z powodzeniem stosowana jako dodatek do pasz dla wielu zwierząt hodowlanych.

Podstawowe parametry

Zawartość białka: min 42%
Włókno: max 6%
Zawartość oleju: 4-6%
Wilgotność: max 12%

W/W Materiał paszowy jest produktem ekologicznym w rozumieniu Rozporządzenia UE nr 834/2007.

Makuch sojowy BIO

Soja ekstrudowana pełnotłusta BIO

Makuch lniany BIO

Makuch rzepakowy BIO

Olej sojowy BIO

Olej lniany BIO

Olej rzepakowy BIO

Mąka lniana BIO

Mąka sojowa BIO

NASZE PRODUKTY

  1. pl
  2. en
  3. de

PRODUKTY PASZOWE BIO

PRODUKTY PASZOWE NON GMO

PRODUKTY PASZOWE BIO

PRODUKTY SPOŻYWCZE BIO

Zakład produkcyjny FODER BIO-TECH | Dębowa Góra, 96-116, Dębowa Góra 76 | Tel.: +48 530-290-944

O FIRMIE

OFERTA HANDLOWA

CERTYFIKATY

GALERIA

KONTAKT

Foder Bio-Tech | Wykonanie - RedProjekt | 2020