Foder | Wykonanie - RedProjekt | 2020
POLITYKA PRYWATNOŚCI:
DANE KONTAKTOWE
Tel.: +48 604 211 013
Tel.: +48 608 294 537
E-mail: biuro@foder.com.pl
ZAKŁAD PRODUKCYJNY I BIURO
Dębowa Góra, 96-116
Dębowa Góra 76
Tel.: +48 530-290-944
SIEDZIBA FIRMY
Dębowa Góra, 96-116
Dębowa Góra 76
Tel.: +48 530-290-944
Kontakt
Zakład produkcyjny FODER | Dębowa Góra, 96-116, Dębowa Góra 76 | Tel.: +48 530-290-944
NASZE PRODUKTY
PRODUKTY PASZOWE BIO
Produkt wolny od GMO
Nasz produkt dostępny jest w workach 25 kg., big-bagach oraz luzem.
W/w materiał paszowy jest produktem ekologicznym w rozumieniu Rozporządzenia UE nr 834/2007
Parametry:
Zawartość białka ogólnego: min 32%
Tłuszcz surowy: 5-7%
Wilgotność: max 12%
Włókno: max 8%
FODER BIO-TECH zapewnia najwyższe standardy jakości produkowanych pasz ekologicznych. Dbamy z najwyższą starannością o identyfikację produktu oraz najwyższą jakość na każdym etapie łańcucha wartości. Do produkcji makucha lnianego BIO używamy wyłącznie certyfikowanych nasion lnu BIO pochodzących przede wszystkim z upraw ekologicznych w Polsce. Przerabiamy również ziarna pochodzące ze Słowacji, Czech oraz z Rosji i Kazachstanu.
Makuch lniany produkowany zakładzie produkcyjnym FODER BIO-TECH powstaje jako produkt tłoczenia oleju lnianego. Proces tłoczenia nasion lnu odbywa się na prasoekstruderach. Len poddawany jest wysokiej temperaturze i ciśnieniu co gwarantuje czystość mikrobiologiczną produktu. Na żadnym etapie produkcji nie używamy związków chemicznych. Dzięki stosowanej technologii makuch lniany BIO, jest w pełni naturalnym produktem.
Makuch lniany BIO jest bardzo wartościowym dodatkiem do pasz. Wykazuje działanie prozdrowotne a dodatkowo jest bogaty w makro i mikroskładniki oraz posiada dużą zawartości białka, tłuszczu, nienasyconych kwasów tłuszczowych oraz śluzu powlekającego nasiona.
Makuch lniany BIO polecany jest dla wielu gatunków zwierząt hodowlanych a w szczególności dla bydła, koni rekreacyjnych i sportowych, królików i zwierząt futerkowych.
Makuch lniany BIO
W/W Materiał paszowy jest produktem ekologicznym w rozumieniu Rozporządzenia UE nr 834/2007.
Podstawowe parametry
Zawartość białka: min 42%
Włókno: max 6%
Zawartość oleju: 4-6%
Wilgotność: max 12%
FODER BIO-TECH zapewnia najwyższe standardy jakości produkowanych pasz ekologicznych. Dbamy z najwyższą starannością o identyfikację produktu oraz najwyższą jakość na każdym etapie łańcucha wartości. Do produkcji makucha sojowego BIO używamy wyłącznie certyfikowanych nasion soi BIO pochodzących przede wszystkim z upraw ekologicznych w Polsce. Przerabiamy również ziarna pochodzące ze Słowacji, Czech i Rumuni.
Makuch sojowy BIO wytwarzany w zakładzie produkcyjnym FODER BIO-TECH stanowi podstawowy składnik do produkcji wielu rodzajów pasz BIO. Ziarno soi poddawane jest procesowi ekstruzji a następnie przy pomocy pras mechanicznie odbierany jest olej sojowy BIO. Produkcja odbywa się metodami tradycyjnymi. Na żadnym etapie produkcji nie używamy związków chemicznych. Dzięki stosowanej technologii makuch sojowy BIO jest w pełni naturalnym produktem. Cechuje się dużą przyswajalnością białka i bardzo dobrym składem aminokwasowym, stanowi najcenniejsze źródło białka roślinnego w żywieniu zwierząt. Jest z powodzeniem stosowana jako dodatek do pasz dla wielu zwierząt hodowlanych.
Makuch sojowy BIO
Produkt wolny od GMO
Nasz produkt dostępny jest w big-bagach ok. 1 tona oraz luzem.
W/W Materiał paszowy nie jest produktem ekologicznym w rozumieniu Rozporządzenia UE nr 834/2007.
Parametry:
Zawartość białka ogólnego: min 32%
Tłuszcz surowy: min 16%
Wilgotność: max 12%
Aktywność ureazy: max 0,3%
FODER BIO-TECH zapewnia najwyższe standardy jakości produkowanych pasz ekologicznych. Dbamy z najwyższą starannością o identyfikację produktu oraz najwyższą jakość na każdym etapie łańcucha wartości. Do produkcji soi ekstrudowanej pełnotłustej BIO używamy wyłącznie certyfikowanych nasion soi BIO pochodzących przede wszystkim z upraw ekologicznych w Polsce. Przerabiamy również ziarna BIO pochodzące ze Słowacji, Czech i Rumuni.
Soja ekstrudowana pełnotłusta BIO jest doskonałym dodatkiem do pasz. Ziarna soi poddawane są procesowi ekstruzji, który polega na poddaniu surowca działaniu wysokiego ciśnienia i w temperaturze ok. 140 stopni w specjalnie do tego przystosowanych ekstruderach. Proces ekstruzji wpływa na podniesienie wartości pokarmowej, poprawia strawność białka, redukuje związki antyżywieniowe a także gwarantuje czystość mikrobiologiczną produktu.
Soja ekstrudowana pełnotłusta BIO
Produkt wolny od GMO
Nasz produkt dostępny jest w workach 25 kg., big-bagach oraz luzem.
W/w materiał paszowy jest produktem ekologicznym w rozumieniu Rozporządzenia UE nr 834/2007
Parametry:
Zawartość białka ogólnego: min 32%
Tłuszcz surowy: 6-10%
Wilgotność: max 12%
Włókno: 9,5-12%
FODER BIO-TECH zapewnia najwyższe standardy jakości produkowanych pasz ekologicznych. Dbamy z najwyższą starannością o identyfikację produktu oraz najwyższą jakość na każdym etapie łańcucha wartości. Do produkcji makucha rzepakowego BIO używamy wyłącznie certyfikowanych nasion BIO pochodzących przede wszystkim z upraw ekologicznych w Polsce. Przerabiamy również ziarna pochodzące ze Słowacji, Czech oraz z Ukrainy.
Makuch rzepakowy BIO produkowany zakładzie produkcyjnym FODER BIO-TECH powstaje jako produkt tłoczenia oleju rzepakowego. Proces tłoczenia nasion rzepaku BIO odbywa się na prasoekstruderach. Nasiona poddawane są wysokiej temperaturze i ciśnieniu co gwarantuje czystość mikrobiologiczną produktu. Na żadnym etapie produkcji nie używamy związków chemicznych. Dzięki stosowanej technologii makuch rzepakowy BIO firmy Foder BIO-TECH jest w pełni naturalnym produktem.
Makuch rzepakowy BIO charakteryzuje dużą zawartością białka oraz stanowi dobrze przyswajalne źródło energii w postaci zawartego w nim oleju. Makuch rzepakowy BIO jest paszą wysokobiałkową. Dzięki dużej zawartości tłuszczu równomiernie rozłożonego jest źródłem energii, a także zawiera niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe potrzebne do prawidłowego wzrostu i rozwoju zwierząt.
Skład kwasów tłuszczowych występujących w makuchu rzepakowym zbliżony jest do składu w oleju rzepakowym, a zwarty w nim tłuszcz zachowuje wszystkie korzystne cechy tego oleju.
Makuch rzepakowy BIO
W/w materiał paszowy jest produktem ekologicznym w rozumieniu Rozporządzenia UE nr 834/2007.
Parametry:
Liczba kwasowa: max 5mg KOH/g
Woda: max 0,25%
Tłuszcz: min 97,5%
FODER BIO-TECH zapewnia najwyższe standardy jakości produkowanych pasz ekologicznych. Dbamy z najwyższą starannością o identyfikację produktu oraz najwyższą jakość na każdym etapie łańcucha wartości.
Do tłoczenia oleju sojowego BIO używamy wyłącznie certyfikowanych nasion soi BIO pochodzących przede wszystkim z upraw ekologicznych w Polsce. Przerabiamy również ziarna pochodzące ze Słowacji, Czech i Rumunii.
Olej sojowy BIO w zakładzie produkcyjnym Foder BIO-TECH produkowany jest metodami naturalnymi. Ziarna soi poddawane są procesowi ekstruzji a następnie procesowi tłoczenia na prasach mechanicznych. Do produkcji nie używamy heksanu. Dzięki stosowanej technologii nasz olej jest w pełni naturalnym produktem.
Olej sojowy jest podstawowym składnikiem natłuszczającym paszę, wpływa to na poprawę jej wartości energetycznej i smakowitości. Natłuszczanie olejem sojowym skutkuje lepszymi przyrostami oraz niższym zużyciem mieszanki.
Olej sojowy BIO
W/w materiał paszowy jest produktem ekologicznym w rozumieniu Rozporządzenia UE nr 834/2007.
Parametry:
Liczba kwasowa: 1,5-2,5mg KOH/g
Liczba nadtlenkowa: 3,4mEq O2/kg
Popiół: 0,05-0,10%
FODER BIO-TECH zapewnia najwyższe standardy jakości produkowanych pasz ekologicznych. Dbamy z najwyższą starannością o identyfikację produktu oraz najwyższą jakość na każdym etapie łańcucha wartości.
Do tłoczenia oleju lnianego BIO używamy wyłącznie certyfikowanych nasion lnu BIO pochodzących przede wszystkim z upraw ekologicznych w Polsce. Przerabiamy również ziarna pochodzące ze Słowacji, Czech oraz z Rosji i Kazachstanu.
Olej lniany BIO produkowany w zakładzie produkcyjnym FODER BIO-TECH to najwyższej jakości produkt pozyskiwany ze starannie dobranych, certyfikowanych i przebadanych nasion lnu BIO. Olej tłoczony jest tradycyjnie za pomocą pras mechanicznych, a następnie filtrowany. Dzięki tym procesom olej uzyskuje odpowiednią naturalną czystość, jasny kolor oraz charakterystyczny dla oleju lnianego smak i barwę.
Olej lniany jest bardzo cennym składnikiem w diecie zwierząt hodowlanych. Dodawany do pożywienia, poprawia wygląd skóry i sierści reguluje proces trawienia i przyrost masy ciała. Działa prozdrowotnie na układ pokarmowy oraz przeciwdziała wysychaniu i pęknięciom kopyt.
Produkt sprzedawany jest w cysternach i paletopojemnikach.
Olej lniany BIO
W/w materiał paszowy jest produktem ekologicznym w rozumieniu Rozporządzenia UE nr 834/2007.
Parametry:
Liczba kwasowa: 1,5-2,5 mg KOH/g
Liczba nadtlenkowa: 3,4 mEq O2/kg
Popiół: 0,05-0,10%
FODER BIO-TECH zapewnia najwyższe standardy jakości produkowanych pasz ekologicznych. Dbamy z najwyższą starannością o identyfikację produktu oraz najwyższą jakość na każdym etapie łańcucha wartości. Do tłoczenia oleju rzepakowego BIO używamy wyłącznie certyfikowanych nasion BIO pochodzących przede wszystkim z upraw ekologicznych w Polsce. Przerabiamy również ziarna pochodzące ze Słowacji, Czech oraz z Ukrainy.
Olej rzepakowy BIO produkowany w zakładzie produkcyjnym FODER BIO-TECH to najwyższej jakości produkt pozyskiwany z wysokiej jakości, certyfikowanych nasion rzepaku BIO. Olej tłoczony jest tradycyjnie za pomocą pras mechanicznych, a następnie filtrowany. Dzięki tym procesom olej rzepakowy uzyskuje odpowiednią naturalną czystość oraz charakterystyczny dla oleju rzepakowego smak i barwę.
Olej rzepakowy BIO surowy to produkt, który służy jako dodatek do produkcji pasz. Zawiera wiele cennych składników w tym nienasyconych kwasów tłuszczowych i przeciwutleniaczy. Korzyści ze stosowania pasz rzepakowych są ogromne, dlatego rolnicy coraz częściej decydują się na ich wykorzystanie w swoich gospodarstwach.
Aby zapewnić jak największą produktywność zwierząt i zachować odpowiedni bilans kaloryczny należy zadbać o dostarczenie im energii skoncentrowanej w pożywieniu. Olej rzepakowy BIO jest dodawany do mieszanek paszowych w celu ich natłuszczenia. Dodatek oleju rzepakowego w paszy sprawia, że pożywienie ma bardziej kleistą, łatwiejszą do przyswojenia konsystencję, a także lepszy smak. Dzięki dodaniu oleju rzepakowego BIO do paszy zmniejsza się również zapylenie w pomieszczeniach gospodarczych, ograniczając straty paszy i wdychanie pyłów przez zwierzęta i ludzi.
Olej rzepakowy BIO
Produkt wolny od GMO
Produkt dostępny w workach 25 kg lub w big-bagach.
W/w materiał paszowy jest produktem ekologicznym w rozumieniu Rozporządzenia UE nr 834/2007.
Parametry:
Zawartość białka ogólnego: min 32%
Tłuszcz surowy: 6-10%
Wilgotność: max 8%
Granulacja: 40-200 mikronów
FODER BIO-TECH zapewnia najwyższe standardy jakości produkowanych pasz ekologicznych. Dbamy z najwyższą starannością o identyfikację produktu oraz najwyższą jakość na każdym etapie łańcucha wartości.
Do produkcji mąki lnianej BIO używany makucha lnianego BIO produkowanego w zakładzie produkcyjnym FODER BIO-TECH. Używamy wyłącznie certyfikowanych nasion lnu BIO pochodzących przede wszystkim z upraw ekologicznych w Polsce. Przerabiamy również ziarna pochodzące ze Słowacji, Czech oraz z Rosji i Kazachstanu.
Mąka lniana BIO przeznaczona na cele paszowe posiada właściwości dietetyczne i łagodzące, szczególnie polecana jest dla młodych zwierząt w celu łagodzenia kłopotów żołądkowych. Korzystnie wpływa na połysk sierści zwierząt. Posiada bardzo wysoką przyswajalność produktu (95%). Używana jest przede wszystkim do preparatów mlekozastępczych dla zwierząt pochodzących z hodowli BIO.
Mąka lniana BIO
Produkt wolny od GMO
Produkt dostępny w workach 25 kg lub w big-bagach.
W/w materiał paszowy jest produktem ekologicznym w rozumieniu Rozporządzenia UE nr 834/2007.
Parametry:
Zawartość białka ogólnego: min 44%
Tłuszcz surowy: max 5%
Wilgotność: max 10%
Granulacja: 40-200 mikronów
FODER zapewnia najwyższe standardy jakości produkowanych pasz ekologicznych. Dbamy z najwyższą starannością o identyfikację produktu oraz najwyższą jakość na każdym etapie łańcucha wartości.
Do produkcji mąki sojowej BIO używamy makuch sojowy BIO wyprodukowany w zakładzie produkcyjnym FODER. Używamy wyłącznie certyfikowanych nasion soi BIO pochodzących przede wszystkim z upraw ekologicznych w Polsce. Przerabiamy również ziarna pochodzące ze Słowacji, Czech i Rumunii.
Mąka sojowa BIO produkowana zakładzie produkcyjnym FODER uzyskiwana jest w wyniku silnego rozdrobnienia makucha sojowego BIO lub rozdrobnienia ziaren soi BIO. Mąka sojowa BIO zawiera dużą ilość białka, które może zastąpić białko zwierzęce. Mąka sojowa jest całkowicie bezglutenowa i niemal pozbawiona skrobi, posiada niski indeks glikemiczny i jest niskokaloryczna.
Posiada bardzo wysoką przyswajalność produktu (95%). Używana jest przede wszystkim do preparatów mlekozastępczych dla zwierząt pochodzących z hodowli ekologicznych.
Mąka sojowa BIO